Alles wat u moet weten over constructie en kwaliteit

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Voorzetglas uitgelegd

Vrijwel iedereen heeft weleens gehoord van voorzetglas – de toenemende aandacht voor energiezuinigheid bij huizen en panden heeft ervoor gezorgd dat deze vorm van beglazing steeds vaker wordt toegepast. Maar wat is het nu precies, en waar wordt het eigenlijk voor gebruikt? ISOGLAS legt het graag aan u uit.

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd is voorzetglas geen glassoort – er bestaan vele verschillende vormen van voorzetbeglazing, ieder met andere eigenschappen. De kenmerken van bijvoorbeeld brandvertragend glas kunnen sterk verschillen van een glassoort die bedoeld is om inbraak tegen te gaan. Voorzetglas is dus in feite een verzamelnaam voor een toepassing waarbij iedere denkbare glassoort gebruikt kan worden om een ander, specifiek effect te realiseren.

Toepassingen van voorzetglas

Het voornaamste verschil tussen voorzetglas en conventionele beglazing ligt in de manier waarop het glas wordt gemonteerd. Voor ‘normale’ ramen wordt het glas direct in de gevel geplaatst. Kozijn en sponning worden daarvoor op maat gemaakt, en zijn na de plaatsing onlosmakelijk verbonden met het pand. Bij voorzetglas werkt het anders: hierin zijn glas, sponning en frame in één geheel verenigd. Deze complete oplossing wordt vervolgens als aanvulling op de bestaande beglazing geplaatst.

Voorzetglas kan hierdoor gemakkelijk geplaatst worden in uiteenlopende situaties. Meestal wordt voor deze vorm van beglazing gekozen wanneer het vervangen of aanpassen van bestaande glaspartijen en sponningen niet mogelijk of toegestaan is (e.g. bij monumentale panden).

Het juiste voorzetglas voor iedere situatie

Voorzetglas kan veel praktische voordelen bieden, juist omdat het een aanvulling is op de bestaande glaspartijen van een gebouw. Door gericht gebruik te maken van verschillende glassoorten kan ieder gewenst effect bereikt worden, zonder dat het originele glas hiervoor hoeft te wijken. De meest gangbare keuze is isolatie – panden met enkel glas verliezen in de winter veel warmte, en warmen in de zomer sneller op. Met voorzetglas verdwijnt dit probleem; het glas vormt samen met de gecreëerde tussenlaag (spouw) een beschermende buffer tegen temperatuursverschillen en zorgt daarmee voor een prettiger klimaat.

Maar ook geluidsoverlast, vandalisme en inbraak kunnen met voorzetglas uitstekend worden tegengegaan. De enorme variatie in het assortiment van ISOGLAS stelt ons in staat om de juiste voorzetramen voor iedere denkbare toepassing te kunnen leveren.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.