Alles wat u moet weten over onderhoud

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Wilt u meer wooncomfort en lagere stookkosten, zonder uw authentieke kozijnen te beschadigen? De voor- en achterzetramen van ISOGLAS bieden de perfecte oplossing! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Voorzetramen en condens

Bij isolerende ramen zoals dubbel glas en hoogrendementsglas kan condensvorming optreden. Dit geldt niet alleen voor ruiten die direct in de gevel zijn gemonteerd – ook voorzetramen kunnen condens veroorzaken. Dit verschijnsel kan de uitstraling van uw pand op een storende manier beïnvloeden, maar is in de meeste gevallen gelukkig eenvoudig te verhelpen.

ISOGLAS legt het mechanisme achter condensvorming overzichtelijk voor u uit. Zo krijgt u een beter beeld van de verschillende typen condensvorming en hoe ze ontstaan, en houdt u uw voorzetramen eenvoudig vrij van condens.

Hoe ontstaat condens bij voorzetramen?

Isolatieglas zorgt ervoor dat warmtetransport via de ruit wordt tegengehouden – het raam isoleert de binnenzijde van het huis van de buitenzijde. Deze buffer kan leiden tot scherpe temperatuursovergangen, waardoor er condens op uw voorzetramen kan komen te zitten. Voor het bestrijden van condensvorming worden drie soorten condens onderscheiden:

Condensvorming aan de buitenzijde

Condens aan de buitenkant van uw voorzetramen treedt op wanneer de binnentemperatuur lager is dan de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid buiten het huis hoog is. Dit type condensvorming is zeldzaam, en verdwijnt vanzelf in de loop van de dag. Condensatie buiten het huis komt alleen voor bij zeer goed isolatieglas – in principe is dit dus een goed teken.

Condensvorming aan de kamerzijde

Condens die zich op aan de kamerzijde ophoopt wordt ook door een temperatuursverschil veroorzaakt – het vormt zich alleen wanneer de luchtvochtigheid binnen hoger is dan buiten, en de temperatuur van de woning boven de buitentemperatuur ligt. Goede ventilatie kan dit probleem verhelpen.

Condens tussen het isolatieglas

Condensvorming binnen de ruit treedt bij isolatieglas op wanneer deze lek is. Bevindt de condens zich in de spouw van het isolatieglas, dan is de kans groot dat er sprake is van een fabricagefout. Ook de leeftijd van de ruit kan een rol spelen.

De levensduur van dubbele beglazing ligt breed gezegd tussen de 15 en 25 jaar – daarna kan het gas uit de spouw lekken. Condens in de spouw van het isolatieglas kan alleen worden verwijderd door het raam te vervangen.

Voorzetramen zonder condensvorming

Zoekt u naar een blijvende oplossing om uw voorzetramen vrij van condens te houden? Stel uw vragen aan ISOGLAS! Ons team kan u adviseren over alle mogelijke oplossingen, van betere ventilatie tot vervangende voorzetbeglazing.

Ja, ik wil voorzetramen van ISOGLAS

Stel hier uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.